Uutiset

Patria pohjoismaiseksi NH90-huoltokeskukseksi

Patria ja NH Industries (NHI) allekirjoittivat syksyllä 2013 sopimuksen NH90-huoltokeskuksesta.

pohjoismaisen-nh90-huoltokeskus-lkpgSopimus vahvistaa yritysten yhteistyötä pohjoismaisille asiakkaille tarjottavien helikopterien elinkaaritukipalvelujen alalla. Sopimuksen myötä Patria sai virallisen aseman toimia Pohjoismaissa NHI:n valtuutettuna NH90-huoltokeskuksena Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa määritettyjen toimintojen puitteissa.

Asema pohjoismaisena NH90-huoltokeskuksena antaa Patrialle valtuudet toimittaa suurimman osan NH90:n varaosista suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille asiakkaille. Sopimuksen mukaan Patrialla on lisäksi mahdollisuus toimia logistisena toimijana ja tarjota Pohjoismaissa huolto- ja korjauspalveluita (MRO) yhteistyössä NHI:n kanssa hyödyntäen Patrian huoltokykyä ja osaamista.

– Sopimus vahvistaa entisestään Patrian ainutlaatuista osaamista ja tietotaitoa helikopterien tuki- ja korjausteknologian alalla ja antaa loistavan tilaisuuden laajentaa Patrian nykyisiä NH90-toimintoja tarjoamalla palveluja paikallisesti pohjoismaisille NH90-käyttäjille. Tämä lujittaa entisestään alueellista asemaamme johtavana helikopterien LCS-palvelujen tarjoajana, toteaa Patria Aviationin liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen.

 

Artikkeli on julkaistu Patria-lehdessä joulukuussa 2013