Uutiset

Patria sijoittui hyvin lahjonnanvastaisen toiminnan tutkimuksessa

Transparency International UK on julkaissut puolustusalan yrityksille suunnatun Defence Companies Anti-Corruption Index -tutkimuksen, jossa Patria sijoittuu kolmanneksi korkeimpaan C-luokkaan.

pp__Patria_MI-1033

Arvio on tehty julkisilta nettisivuilta saatavilla olevan tiedon perusteella asteikolla A-F, jossa A on paras. Erikseen toimitetun sisäisen materiaalin perusteella Patria sijoittuu tutkimuksessa B-luokkaan.

– Olemme tyytyväisiä tuloksiin, sillä olemme kehittäneet Patrian yritysvastuun eri osa-alueita koko 2000-luvun ajan pääpainon ollessa eettisen toimintatavan korostamisessa ja lahjonnanvastaisessa toiminnassa. Koko henkilöstömme osallistuu nykyään vuosittaiseen online-koulutukseen, ja olemme vieneet asiaa eteenpäin myös alihankintaketjussamme. Yritysvastuu on laaja alue, ja toiminta sen eri osa-alueilla edellyttää jatkuvaa kehittämistä. Toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti, ja näin ollen myös yritysvastuutoiminnan kehittämisen on oltava aktiivista. Olemme oikealla tiellä vastuullisena toimijana puolustusalalla, toteaa Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen.