Uutiset

Patria osti enemmistöosuuden virolaisesta Milrem LCM OÜ:stä

Patria allekirjoitti lokakuussa sopimuksen virolaisen Mootor Gruppin kanssa heidän 60 %:in osuutensa ostami-sesta Viron suurimmasta puolustusalan huoltoyrityksestä Milrem LCM OÜ:stä.

Milremin osto on osa Patrian uutta strategiaa, jossa yhtenä pääkasvualueena ovat puolustusvoimien kumppanuudet elinkaaren tukipalveluissa erityisesti Pohjois-Euroopassa. Patria haluaa panostaa jatkossa aktiivisesti Milremin kykyihin vastata Viron puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeisiin. Milrem jatkaa toimintaansa virolaisena yhtiönä ja paikallisessa johdossa.

– Jatkamme läheistä yhteystyötä Viron puolustusvoimien kanssa ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaan tarpeita. Tavoitteemme on myös laajentaa palveluitamme uusille alueille, niin puolustusvoimien kuin muidenkin kriittisten toimijoiden pariin. Meillä on hyviä kokemuksia huolto- ja palveluliiketoiminnan kumppanuuksista Suomessa ja muissa pohjoismaissa, ja uskon voivamme tuottaa merkittävää lisäarvoa kumppaneillemme myös Virossa. Lisäksi Milrem antaa meille hyvän alustan hakea kasvua myös muissa Baltian maissa, toteaa liiketoimintajohtaja Jukka Holkeri, joka vastaa Patrian International Support Partnerships -liiketoiminnasta.

Suomella ja Virolla on pitkät perinteet yhteistyöstä – Suomi on muun muassa myynyt Viron puolustusvoimille 60 Patria XA -ajoneuvoa vuonna 2004. Sekä Patrialla että Milremillä on merkittävä osuus Viron XA-ajoneuvojen elinkaaren tuessa.