Uutiset

Patria ja RUAG yhteistyösopimukseen F/A-18 Hornetien ylläpidosta

Patria ja RUAG ovat allekirjoittaneet teollisen yhteistyösopimuksen koskien Suomen ja Sveitsin F/A-18 Hornetien elinkaaren tukipalveluita.

Hornet_Ruskaharjoitus_Oskari_Tahtinen_Ilmavoimat

Palveluita tarjotaan myös muille Hornet-käyttäjämaille (USA, Kanada, Australia, Espanja, Kuwait, Malesia). Suomen ja Sveitsin puolustusministeriöt ovat sopineet Hornet-hävittäjien elinkaaren tukipalvelujen tarkastelemisesta tavoitteena loppuajan käytön tehokkuus ja taloudellisuus samalla, kun useat käyttäjämaat ajavat laivastojaan vähitellen alas. Teollisuuden keskinäinen yhteistyösopimus pyrkii edistämään maiden välistä yhteistyötä sekä kokemusten ja tiedon vaihtoa kustannustehokkuuden saavuttamiseksi.

– Patrian ja RUAGin välinen yhteistyö luo vahvan perustan ikääntyvän Hornet-kaluston ylläpitoon ja käyttää kummankin yhtiön resurssit ja hankitun osaamisen asiakkaittensa hyväksi maksimaalisella tavalla, sanoo Patrian Aviationin liiketoiminnanjohtaja Lassi Matikainen.

– Kaikki F/A-18 Hornet -käyttäjämaat hyötyvät solmitusta yhteistyösopimuksesta. Hyödyntämällä Patrian ja RUAGin tietotaitoa ja kokemusta yhteisissä projekteissa voimme tarjota palveluitamme asiakkaillemme kustannustehokkaasti ja edullisesti Hornetin elinkaaren loppuun saakka, kertoo RUAG Military Aviationin liiketoimintajohtaja Heinz Scholl.

Sveitsin ja Suomen Ilmavoimien tukemana on jo käynnistetty useita hankkeita teollisen yhteistyösopimuksen puitteissa. Esimerkkinä tästä on asiantuntija-apu. Huoltohenkilökuntaa on voitu lähettää tueksi, ja laitekorjauksia on tehty siellä, missä niihin on parhaat edellytykset sekä milloin niissä on voitu saavuttaa kustannussäästöjä.

 

Artikkeli on julkaistu Patria-lehdessä toukokuussa 2014