Pääkirjoitus

Patria – #1 kumppani kriittisiin tehtäviin

Toimitusjohtaja Olli Isotalo, Patria

Toimitusjohtaja Olli Isotalo, Patria

Patria tarjoaa ilmailu- ja sotilasasiakkaille kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä. Takaamme asiakkaillemme toimintavarmuuden ja luotettavuuden kaikissa olosuhteissa, mikä kiteytyy visioomme olla #1 – paras kumppani kriittisiin tehtäviin. Strategiamme mukaan laajennamme elinkaarentukipalveluita eri puolustussektoreilla – myös kansainvälisesti. Toisena kasvusuuntana on järjestelmä- ja integrointiliiketoiminta sekä sen kansainvälistäminen. Maantieteellisesti keskitymme erityisesti pohjoiseen Eurooppaan ja helikopterien huoltopalveluissa mahdollisesti kauemmaksikin.

Toteutamme strategiaamme askel kerrallaan. Hienoja avauksia on ehditty tehdä jo muutama. Tästä esimerkkinä ovat viimeaikaiset uutisemme Norjassa. Patria on tehnyt Norjan puolustusvoimien logistiikkaorganisaation kanssa sopimuksen Norjan NH90-helikoptereiden huollosta. Kaksivuotinen sopimus kattaa Norjan ilmavoimien NH90-helikoptereiden raskaat huollot ja korjaukset. Voit lukea sivuilta 14–19, kuinka huoltotyöt Norjassa sujuvat. Toinen hyvä esimerkki on Patrian voitto tarjouskilpailussa koskien Norjan puolustusvoimien Bell 412 -helikoptereiden huoltoa. Norjan Ryggessä ja Bardufossissa olevat Bell 412 -helikopterit huolletaan Patrian tiloissa Ruotsin Arlandassa. Olemme ylpeitä näistä avauksista, jotka ovat meille osoituksia asiakkaan luottamuksesta – kun kaiken on pakko toimia.

Lokakuussa ostimme 60 %:n osuuden virolaisesta Milremistä. Haluamme panostaa jatkossa aktiivisesti Milremin kykyihin vastata Viron puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeisiin. Tämä on osa kasvustrategiaamme elinkaarentukipalveluissa Pohjois-Euroopassa.

Syksyllä vihittiin käyttöön Tampere-Pirkkalan lentokentän välittömässä läheisyydessä toimiva Patrian uusi Pilot Training -koulutuskeskus, jossa sekä oppilaat että opettajat voivat hyödyntää nykyaikaista tekniikkaa sekä upouutta lentokalustoa ja simulaattoreita. Lue lisää sivuilta 6–11.
Olemme myös viimeistelemässä uutta toimintatapaamme konsernissa sekä erityisesti Aviation-liiketoiminnassa vastaamaan entistä paremmin uutta strategiaa. Uudistuminen ja kyky tarttua uusiin mahdollisuuksiin ovat strategian toteuttamisessa keskeistä. Siitä pidämme kiinni myös jatkossa.

Antoisia lukuhetkiä!

Olli Isotalo
toimitusjohtaja