Uutiset

Maa- ja Merivoimien kunnossapito Millogille

Millog ja Puolustusvoimat ovat sopineet laajentavansa ja syventävänsä nykyistä strategista kumppanuutta siten, että Millogin vastuulle siirtyy aiempaa suurempi osa Puolustusvoimien kunnossapitotoiminnoista.

Tutkassa_UusiKuva_Allekirjoitus

Syyskuussa allekirjoitettu sopimus on voimassa toistaiseksi, ja se sisältää vuosille 2015-2020 kiinteästi hinnoitellun jakson, jonka arvo on 581 miljoonaa euroa.

Sopimus kattaa Maavoimien materiaalin kunnossapidon eli ajoneuvo- ja panssarikaluston, ase- ja elektroniikkajärjestelmien ja laitteiden elinkaaren tukipalvelut sekä niihin liittyvät modifikaatiot ja asennukset. Merivoimien kunnossapitokeskuksen laiva- ja järjestelmäalan kunnossapitotyöt siirtyvät myös Millogille, jonka rooli kunnossapidon suunnittelussa ja toteutuksessa vahvistuu, kun Puolustusvoimien logistiikkalaitos aloittaa toimintansa vuoden 2015 alusta.

Maavoimien nykyiset joukko-osastojen korjaamot, kaksi maavoimien varastoa sekä merivoimien kunnossapitokeskukset ja keskusvarasto siirtyvät Millogille vuoden 2015 alusta. Puolustusvoimista siirtyy yhteensä noin 330 henkilöä, minkä jälkeen Millog työllistää yli 1000 henkilöä.

 

Artikkeli on julkaistu Patria-lehdessä joulukuussa 2014.