Tekniikka

G´Day* AMV!

Aasia, Afrikka, Etelä-Amerikka, Eurooppa ja Pohjois-Amerikka – nämä mantereet ovat Patria AMV:lle tuttuja asiakasmaiden koulutuskäytön, kansainvälisten kriisinhallintatehtävien sekä lukuisten testien ja messujen myötä. Nyt AMV:n menestystarinan jatkoksi on tähtäimessä Australia - uusi manner, jolla odottavat uudet asiakasvaatimukset.

Patria AMV(XP)_picture3
*G´Day = “Hello” – greeting in Australian english – paikallinen australialainen tervehdys

Patria ja BAE Systems Australia julkistivat syyskuussa 2014 yhteistyösopimuksen Australian LAND 400 -projektin kakkosvaiheen tarjouskilpailuun osallistumisesta. BAE Systems Australia toimii hankkeen päätoimittajana sekä järjestelmäintegraattorina, ja Patria vastaa pyöräajoneuvoalustasta.

Hankinnassa korvataan aluksi Australian ikääntyvät ASLAV-ajoneuvot uusilla 8×8 pyöräalustaisilla panssaroiduilla tiedusteluajoneuvoilla. Hanke kattaa jatkossa myös tela-alustaiset taisteluvaunut sekä muut näitä tukevat järjestelmät. Patria AMV on ideaalinen Military Off The Shelf (MOTS) -vaihtoehto tässä hankkeessa.

– Patrian tarjonnassa yhdistyvät ajoneuvon suuri kantavuus, erinomainen liikkuvuus sekä viimeisin teknologia. Ajoneuvon monipuoliset rakenneratkaisut mahdollistavat räätälöinnin sekä jatkuvan kehittämisen modernien puolustusvoimien tarpeisiin. Patria tarjoaa suorituskyvyltään erinomaisen ajoneuvon, jonka myynti on ollut erittäin menestyksekästä. Patria AMV on seitsemän asiakasmaan käytössä vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa, ja se on saanut runsaasti positiivista asiakaspalautetta, sanoo Patrian Land-liiketoiminnan myynti- ja markkinointijohtaja Markku Bollmann.

– Muodostamme yhdessä vahvan tiimin. Patrialla on merkittävää kokemusta teknologiansiirrosta asiakasmaihin, ja BAE Systemsillä pitkä kokemus sekä pyörä- että tela-ajoneuvojen valmistamisesta Australiassa ja sen ulkopuolella. Tarjoamme Australian puolustusvoimille vakiintuneen paikallisen tuotannon ja jatkuvan tuen sekä maailmanlaajuisen verkostomme, sanoo Graeme Bent, BAE Systems Australian Land & Integrated Systemsin johtaja.

LAND 400 -hankkeen tavoitteena on parantaa Australian maavoimien lähitaistelukykyä hankkimalla panssaroituja pyöräajoneuvoja, joilta edellytetään tehokasta tulivoimaa, suojaa, liikkuvuutta sekä digitaalista kommunikointia, joka on tärkeää tämän hetken ja tulevaisuuden toimintaympäristöissä. BAE Systems ja Patria kehittävät nyt yhteistyössä ratkaisuaan tarjouskilpailua varten.

 

AMVXP vahvistaa Patrian johtavaa panssaroitujen
pyöräajoneuvojen tuotevalikoimaa.

Lyhenne XP tulee sanoista Extra Payload (suuri kantavuus), Extra Performance (erinomainen suorituskyky),
Extra Protection (lisää suojausta).

AMVXP:n erinomainen liikkuvuus perustuu 450 kW moottoriin ja ITCS (Integrated Terrain Control System) -järjestelmään.

Ajoneuvon sähköntuotanto vastaa tulevaisuuden
sotilaiden ja C4I-järjestelmien tarpeita.

HUMS (Health and Usage Monitoring System) -järjestelmä yhdessä ajoneuvon digitaalisen selkärangan kanssa varmistaa parhaan mahdollisen alustan 21-vuosisadan sotilaille.

 

Artikkeli on julkaistu Patria-lehdessä joulukuussa 2014.