Uutiset

Ensimmäinen Patrian kouluttama ryhmä kazakstanilaisia ammattilentäjiä valmistui

Patria Pilot Training on kouluttanut ensimmäiset 12 kazakstanilaista ammattilentäjää yhteistyössä Kazakstanin Ilmailuakatemian kanssa.

Patria Pilot Training Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paronen ja Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev oppilaiden valmistujaisjuhlassa.

Patria Pilot Training Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paronen ja Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev oppilaiden valmistujaisjuhlassa.

Oppilaat ovat saaneet Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn säädösten mukaisen ammattilentäjäkoulutuksen.Yhteistyö Patrian ja Kazakstanin kanssa alkoi vuonna 2013, ja ensimmäinen ryhmä oppilaita saapui Suomeen toukokuussa 2014 kaksivuotiseen koulutukseen.

”Patria on antanut kazakstanilaisille oppilaille kansainvälistä huipputasoa olevan koulutuksen. He ovat olleet erittäin motivoituneita ja suorittivat opinnot menestyksekkäästi. Koulutuksensa ja osaamistasonsa puolesta he ovat nyt valmiita perämiehiksi ja lentoyhtiön tyyppikoulutukseen. Toivomme ja uskomme heidän työllistyvän oman maansa lentoyhtiöihin nopeasti”, sanoo Patria Pilot Training Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paronen.

”Olemme Kazakstanissa erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Patrian kanssa. Koulutus Suomessa on korkeatasoista, ja oppilailta saatu palaute erinomaista”, sanoo Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev koulutusyhteistyön merkityksestä Kazakstanin ja Suomen välillä.

Vastikään Kazakstanissa vieraillut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka esitti oppilaille ulkoministeriön edustajan välityksellä valmistujaistilaisuudessa tervehdyksen, jossa hän kannustaa oppilaita urallaan ja korostaa Suomen ja Kazakstanin yhteistyön merkitystä sekä toivoo yhteistyön jatkuvan.

 

DSC_0701a

Kahdentoista ensimmäisen oppilaan valmistujaistilaisuuteen osallistuivat oppilaiden lisäksi kunniavieraina Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev, Suomen ulkoministeriön Itä- Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkö Päivi Peltokoski, ilmailuakatemian vararehtori Nadezhda Dolzhenko, oppilaiden vanhempia sekä Patria Pilot Trainingin henkilökunta.